Private Renovation, Shrewsbury

Client Simon Cassidy
Project Cellar renovation
 
Description

This project included a part demolition of the existing cellars and removal of the multi-tiered garden before refurbishment to create a modern cellar comprising of two levels and a new garden space. 

Internally, everything was tanked which was then concealed within the wall structure. The cellars were converted to include a high-tech cinema room and entertainment space, finished with oak flooring for the client who had expressed that they wanted a new, modern family space. The lower level cellar was then converted into a new glass fronted garden room with underfloor heating and tiled flooring. Morris Joinery crafted two flights of oak stairs to provide access from the existing kitchen into the refurbished cellar and down into the garden room.

Externally, the tri-level garden was rebuilt on a cantilevered steel frame with a concrete deck to ensure the children had a level and safe surface to play on. This was then surrounded by a frameless glass ballustrade to maintain the views across Shrewsbury Town Centre and the river severn. New masonry and rendered stairs were then built to provide external access between the garden and the large paved terrace above.  

 
Contract Value Approx. £350,000
Architect Batch Valley Designs
Building Control Inspector Meridian Consultant
Contracts Manager Steve Flavell
Site Manager Dylan Parker
Back